Search
Close this search box.
,

Marc Soler: “Potser no estic al 100%, però al 85% puc ajudar els companys”

El vilanoví afronta un Tour de França marcat per la pandèmia

Marc Soler, en la presentació del seu equip per a la ronda gal·la // KEI TSUJI / BETTINIPHOTO

El vilanoví Marc Soler ja està a punt per començar el Tour de França més particular dels últims temps. És la ronda gal·la de la Covid-19, de les mascaretes, una mena de ‘bombolla’ en ruta per protegir al màxim els equips del contagi del coronavirus. La prova arrenca aquest dissabte a Niça i acaba el 20 de setembre als Camps Elisis de París.

Soler va atendre ahir els mitjans de comunicació en la roda de premsa virtual prèvia a l’inici de la competició. “El que més ens està costant són els protocols, les noves mesures, però de mica en mica ens anem acostumant. És el Tour dels dos metres de distància i dels zero selfies. Donarem el màxim”, va dir el ciclista de la capital del Garraf.

Els corredors no podran tenir contacte amb el públic ni sortir dels hotels de concentració i es limitarà l’accés dels seguidors a les sortides, les arribades i els ports de muntanya. Els tests de coronavirus estaran a l’ordre del dia. Si un equip presenta dos positius, serà exclòs de la prova.

Soler va entrar per sorpresa en l’alineació de Movistar per al Tour. No havia de disputar la prova francesa, ja que havia estat l’escollit per liderar l’equip Movistar al Giro, però la incertesa del calendari per la pandèmia va fer canviar els plans de l’equip.

Segons el vilanoví, “vaig al Tour amb la idea de fer-ho el millor possible. Vull ajudar al màxim a Enric Mas i Alejandro Valverde. Quan em van presentar com a líder de l’equip per anar al Giro em va fer il·lusió i quan he hagut de canviar no hi ha hagut cap problema. Ho vaig entendre a la primera. Potser no estic al cent per cent, com sí hauria arribat al Giro, però al 85% puc ajudar els companys. A veure on puc arribar”.

Comparteix la notícia