Search
Close this search box.

Maria Barneda torna al Campus Promete per fer el salt a la Lliga Endesa

La vilanovina feia tres anys que jugava amb regularitat a la Lliga 2

Maria Barneda va jugar al Celta en l'últim curs // MARIA ELENA GONZÁLEZ LÓPEZ

La vilanovina Maria Barneda, de 21 anys, torna al Campus Promete de Logronyo. Ho fa tres anys després de l’anterior etapa al club de La Rioja per fer el salt definitiu a la Lliga Femenina Endesa, la màxima categoria del basquetbol estatal.

En la campanya 2016/2017, el Campus Promete ja va donar l’oportunitat a Barneda de debutar en l’elit, però aleshores era massa jove. La vilanovina va preferir continuar guanyant experiència a la Lliga 2 amb el Basket Ibaizabal (dos anys) i el Celta (un any). El curs passat va firmar una mitjana de vuit punts, dos rebots i 1,5 assistències amb el conjunt gallec i va jugar una mitjana de 23,6 minuts per partit.

Ara Barneda es veu amb cor de guanyar protagonisme a la Lliga Femenina Endesa. “És el moment d’agafar aquest tren. Haver jugat tres anys amb regularitat a la Lliga 2 m’ha permès consolidar-me i agafar més confiança”, assegura la vilanovina.

El tècnic del Campus Promete, el català César Aneas, aposta per Barneda perquè “és una jugadora que pot actuar tant d’1 com de 2 i té un gran tir exterior. A més, aporta agressivitat als dos cantons de la pista. Encaixa perfectament a la idea de joc que volem desenvolupar. Estic segur que seguirà creixent i evolucionant amb nosaltres”.

Barneda es trobarà com a rival en la Lliga Femenina Endesa, la també vilanovina Gala Mestres, fitxatge del Cadí La Seu per al curs vinent. “Ja he parlat amb ella. Serà bonic enfrontar-nos”, diu Barneda.

L’inici de la Lliga està previst per al 19 de setembre, però tot dependrà de l’evolució de la crisi de la Covid-19. “Veurem què passa. No sabem si els partits seran amb públic o no. Encara hi ha incertesa”, indica la vilanovina, filla de Raimon Barneda, exACB. Des que va esclatar la pandèmia, la jugadora està a Vilanova i s’entrena per mantenir el to. Ara resta a l’espera de marxar cap a Logronyo i incorporar-se al Campus Promete.

Comparteix la notícia