Miquel Salvó, campió de la Copa Intercontinental amb el San Pablo Burgos

L'equip castellà s'imposa al Quimsa argentí per 73-82

Miquel Salvó, amb Omar Cook, feliç després del partit // WWW.FIBA.BASKETBALL/ES

El vilanoví Miquel Salvó continua acumulant èxits amb l’Hereda San Pablo Burgos. Quatre mesos i tres dies després d’haver aixecat la Basketball Champions League, la tercera competició europea, ahir a la nit va poder alçar la Copa Intercontinental de la FIBA a Buenos Aires.

L’equip castellà va tornar a fer història tot imposant-se al Quimsa argentí, guanyador de la BCL Amèrica, per 73-82.

Salvó va jugar 15 minuts, va anotar quatre punts i va capturar tres rebots en aquest nou triomf per recordar del San Pablo Burgos, que va dominar des del principi amb un parcial de 20-25 en el primer quart i un altre de 12-31 en el segon per a un 32-56 al descans.

El Quimsa no es va donar per vençut i va tirar de caràcter per sobreviure amb un 23-11 en el tercer quart que deixava un 55-67 en l’electrònic. El català Peñarroya, entrenador del San Pablo Burgos, no parava de demanar intensitat als seus jugadors.

Salvó i els seus companys amb la copa de campions // WWW.FIBA.BASKETBALL/ES

L’equip argentí va arribar a situar-se a cinc punts del Burgos (70-75), però Ken Horton i Jasiel Rivero es van encarregar de frenar les embranzides del Quimsa per tornar a ampliar la renda del Burgos fins als 10 punts (70-80).

El triomf del conjunt castellà ja no va perillar, malgrat la insistència del Quimsa. El 73-82 final donava pas a les celebracions. El San Pablo Burgos havia escrit una nova pàgina brodada amb lletres d’or en la seva història.

Miquel Salvó, en declaracions a elPrimer.cat, destacava que “en la segona part, amb la diferència de 24 punts que portàvem, potser ens hem relaxat una mica i hem hagut de lluitar de valent. Quan se’ns han ficat a menys de 10 punts, ens han obligat a serrar les dents, però amb bones decisions tant en atac com en defensa, hem sabut rematar la feina”.

Per al vilanoví, aquest nou títol “significa moltíssim tant per nosaltres, els jugadors, ja que el que estem vivint és espectacular, com per a la gent de Burgos, que no pot venir al pavelló per la pandèmia. Dediquem la victòria a l’afició”.