Segueix-nos

Futbol

“Només jugaríem si es confirma que renunciar-hi comporta el descens”

Xavier Laffitte, president del Vilanova, davant la represa de la Lliga

Xavier Laffitte saluda el jugador Tomás Teruel en un entrenament // G.M.CH.

El Vilanova comença la setmana de la represa de la Lliga a Primera Catalana. El compte enrere està en marxa.

Les peticions de 31 clubs de la categoria, inclòs el Vilanova, de jugar només si es compleixen una sèrie de condicions sanitàries i econòmiques no han tingut efecte i la Federació Catalana manté la reactivació de la Lliga per al cap de setmana que ve, 27 i 28 de febrer.

La postura a hores d’ara del Vilanova és la de jugar únicament si la negativa a competir significa perdre la categoria, com ja s’ha anunciat des de la Federació.

“Només jugaríem si es confirma que renunciar-hi comporta el descens. Ho faríem per obligació i a contracor”, assegura Xavier Laffitte, president del Vilanova. “Amb el que costa pujar, no voldríem perdre en els despatxos el lloc que ens vam guanyar a Primera Catalana sobre el terreny de joc”, continua.

Els clubs de Primera Catalana volen tornar a enviar una carta a la Federació responent la que el president Soteras els va adreçar divendres amb l’anunci que el descens serà la conseqüència de no jugar. Continuen advocant per una opció que no contempli la pèrdua de categoria dels equips que declinin competir enmig de la pandèmia.

A més, volen més concreció en les mesures econòmiques que està estudiant la Federació per ajudar-los. A hores d’ara, per exemple, no se sap quina rebaixa tindrien en les tarifes arbitrals.

Els presidents dels clubs de Primera Catalana es tornaran a reunir demà al vespre de manera telemàtica.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Futbol