Segueix-nos

Futbol

Kodro: "Hem de tornar a jugar quan realment es pugui i sigui segur"

L’experimentat jugador de la Penya Jove, prudent amb la pandèmia

Kodro, dimarts davant del camp Municipal de les Roquetes // G.M.CH.

David Plaza Guerrero, Kodro, migcampista de la Penya Jove, de Tercera Catalana, és un dels jugadors més carismàtics del futbol comarcal. Amb 38 anys, n’ha passat de tots colors, però no s’hauria imaginat mai que li tocaria viure una pandèmia com aquesta.

“Una situació així era impensable fa un any. Amb les ganes que tinc de jugar, hi ha dies que se’t treuen, la veritat. Quan ets més veterà, la percepció davant d’una crisi com aquesta és diferent de la que tenen els més joves. Jo penso en els familiars amb factor de risc que tinc al voltant i no puc evitar ser molt prudent”, afirma.

Tradicionalment, l’aturada nadalenca en el futbol català servia als equips per recarregar piles. Enguany, amb la crisi del coronavirus pel mig, és una estació més en un llarg periple sense poder competir. Entre mitjans mes de març de 2020 i desembre només s’han pogut disputar dues jornades. La Penya Jove les ha saldat amb una derrota i un empat.

“Nosaltres hem anat entrenant dos dies a la setmana, però es fa feixuc, ja que ens falta la motivació de jugar cada diumenge. Venir al camp a exercitar-nos i, amb el fred que fa, no poder dutxar-nos per seguir amb els protocols de salut, no és el millor”, assenyala Kodro.

El jugador de la Penya Jove és pessimista amb el retorn de la competició. “Veig difícil que es reprengui la Lliga. Crec que la Federació es mou per condicionants econòmics quan posa dates. Li interessa que es jugui. Jo penso que hem de tornar a competir quan realment es pugui i sigui segur. El futbol estarà allà sempre”, assegura.

Kodro, cordovès de naixement, va arribar a les Roquetes amb set anys i ja no s’hi ha mogut. La infància la va viure entre l’Escola Les Roquetes i el camp municipal, separats per escassos metres. “Amb set anys vaig entrar a la Penya Jove i vaig seguir fins a juvenil”, recorda.

Des d’aleshores ha passat per un munt d’equips de la zona: Olivella, Cubelles, Espirall, Unió Esportiva Roquetes, Vilanova B, Fundació, Barceloneta i Sant Pere Molanta. Ara juga amb la Penya Jove per quarta temporada seguida i és el conjunt amb el qual més s’identifica.

“Em veig bé per seguir jugant. No tinc lesions i m’agrada molt el futbol. És cert que a vegades em costa seguir el ritme dels més joves, però no penso en la retirada. I el dia que deixi el futbol federat, vull seguir jugant amb veterans o en el Primavera“, manifesta.

A Kodro li agrada moure’s pel balcó de l’àrea per estar a prop del gol i fer gala de la bona arribada que sempre ha tingut, però ara juga en el doble pivot. “El míster em fica més enrere per donar sortida a la pilota. L’important és que confia en mi i sempre dono tot el que tinc dins”, conclou.

Kodro, com el de la Reial Societat
El sobrenom de Kodro li van posar quan ja estava a les Roquetes. “Va ser l’amic Juanjo Moreno qui em va començar a nomenar així. Era l’època en què Meho Kodro feia gols i brillava a la Reial Societat. Ell marcava de falta i jo també i de tant repetir-m’ho, així es va quedar. Primer pensava que em deia ‘Cordo’ per haver vingut de Còrdova, però no. Era Kodro pel jugador de la Reial”, explica el migcampista de la Penya Jove.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Futbol