Reacció de líder del Vilanova, que guanya al camp del Santboià per 1-3

Els blanc-i-blaus remunten un 1-0 advers en un gran segon temps

Eric González, amb els braços amunt, celebra l'1-2 del Vilanova en el seu debut // G.M.CH.

SANTBOIÀ 1 – VILANOVA 3
Gols: 1-0, Óscar (28′); 1-1, Pascua, de penal, (60′); 1-2, Eric González (64′) i 1-3, Pascua (92′).

Reacció de líder del Vilanova aquest migdia al camp del Santboià. Els blanc-i-blaus s’han sobreposat a un 1-0 advers per acabar guanyant per 1-3 en un magnífic segon temps i confirmar-se al capdavant de la taula. Continuen invictes els homes d’Agus.

Ha arrencat tenint més la pilota el Vilanova, però li faltava posar una marxa més. El ritme era massa lent. La gespa seca tampoc no hi ajudava.

Jair i Boada eixamplaven el camp pels dos cantons i els centrals els buscaven amb desplaçaments en diagonal. Pascua percudia pel centre, on mirava d’associar-se amb Edgar Doblas, però tancava bé els espais el Santboià.

Els locals han tret el cap en atac avançant la línia de pressió. Al minut 24 Josele ha perseguit la pilota fins als dominis de Javi Martínez. El porter del Vilanova se l’ha tret de sobre com ha pogut, però l’ha entregat al davanter Óscar, que ha acabat rematant alt per poc.

Quatre minuts més tard s’han fet evidents les millores del Santboià amb l’1-0. Óscar ha guanyat la posició a Luca en una passada llarga a l’àrea i ha afusellat Javi Martínez.

La rèplica del Vilanova ha arribat amb dues accions profundes de Jair, una per cada cantó, i una altra d’Edgar Doblas per l’esquerra sense que hi hagués rematada. Sí que ha buscat els tres pals Pascua abans del descans, però el seu xut ha sortit fregant el travesser.

Sense Codina ni Totti, encara lesionats, li faltava dinamisme al conjunt blanc-i-blau a la sala de màquines. Roberto s’havia afegit a l’infermeria abans de la mitja hora de joc en torçar-se el turmell esquerre.

Agus ha aprofitat la mitja part per sacsejar l’alineació amb dos canvis. Iván Torres ha substituït Luca i Eric González ha debutat rellevant Jair. L’equip ha millorat i ha reaccionat.

El Santboià ha cedit la iniciativa per complet als blanc-i-blaus, que han acceptat de bon grat la invitació d’instal·lar-se en camp contrari. De seguida han arribat les ocasions. Antolínez i Pascua han avisat amb dos xuts que no han trobat porteria.

Eric González, esquerrà finíssim, es movia amb criteri per dins i arribava a l’àrea. Pascua ha quedat instal·lat a la banda esquerra. En aquella zona ha disposat d’una falta des de la frontal amb què ha fet volar Rafa Leva al minut 54.

Raúl Perea busca una rematada en el primer temps // G.M.CH.

Poc després, Antolínez ha filtrat una passada dins l’àrea per a Edgar Doblas, que ha rematat massa creuat. El Vilanova ha trobat la recompensa al minut 60, quan Pascua ha plantat la pilota per executar un penal forçat per Tomás Teruel. El sitgetà ha ajustat la pilota a la dreta del porter.

Ha sortit un moment de la cova el Santboià, però no ha trigat a arribar l’1-2. Edgar Doblas ha jugat de tacó per a Eric, que ha ingressat a l’àrea i ha picat la pilota amb delicadesa per sobre de Rafa Leva. Golàs.

Oriol Boada ha disposat de dues ocasions per sentenciar. Primer s’ha trobat amb una bona parada del porter i després ha rematat fora amb el cap.

El Santboià havia de reaccionar i ho ha fet amb un xut d’Omar a la base del pal i amb una rematada alta de Jota, que tot seguit ha vist com Víctor Miranda se li anticipava quan ja armava la cama dins l’àrea.

Ja en el descompte, Iván Torres ha enviat una passada llarga a la punta esquerra i Pascua ha recollit el cuir per superar Rafa Leva per dalt amb l’1-3 definitiu. Era la rúbrica a l’enorme partit del davanter sitgetà, que a banda dels gols ha deixat detalls de molta qualitat.

SANTBOIÀ: Rafa Leva, Martinho, Picolo (Javi Lara, 73’), Gerard, Peña, Miguel, Erbol, Carlos Martínez (Carlos González, 82’), Óscar, Josele (Jota, 67’) i Omar.
VILANOVA: Javi Martínez, Tomás, Luca (Iván Torres, 46′), Víctor Miranda, Iloie, Antolínez, Boada (Ignasi, 82′), Roberto (Raúl Perea, 23′), Edgar Doblas (Lucas Ribeiro, 70′), Pascua i Jair (Eric González, 46′).
ÀRBITRE: Fonts Alabau. Ha amonestat els locals Carlos Martínez, Omar, Carlos González, Sito (porter suplent) i Agustín Vacas (entrenador); i el visitant Iloie.