Remuntada incompleta d’un Patí Vilanova que perd per 5-8 contra l’Alpicat

Els verds, a punt d'igualar un 1-6, encadenen la cinquena derrota

Jose López, Pol Ferrer i David Lecha, ahir sobre la pista de Les Casernes // G.M.CH.

VILANOVA 5 – LLEIDANET ALPICAT 8
GOLS: 0-1, Joan Ramon Serret, de falta directa, (1’); 0-2, Zilken (14’); 1-2, David Lecha, de penal, (16’); 1-3, Zilken, de penal, (18’); 1-4, Joan Ramon Serret (21’); 1-5, Zilken, (26’), 1-6, Joan Ramon Serret, de falta directa, (34’); 2-6, David Lecha, de falta directa, (40’); 3-6, David Lecha, de penal, (42’); 4-6, Jose López (43’); 5-6, David Lecha (47’); 5-7, Miquel Serret (49’), i 5-8, Joan Ramon Serret (49’).

Nedar per morir a la sorra. Aquesta seria una síntesi ràpida de la derrota d’ahir del Patí Vilanova, la cinquena seguida dels verds, que van perdre per 5-8 contra el Lleidanet Alpicat.

En un partit ple de contrastos, la primera part va ser dels visitants i la segona, del Vilanova. Al final, el quadre lleidatà va fer bo el parcial d’1-6 que tenia a favor a 16 minuts de la botzina.

També van marcar les diferències les accions a bola parada. El Patí en va convertir tres de sis; l’Alpicat, tres de quatre.

Una targeta blava a Jose López al primer minut en la primera falta del partit va permetre a Joan Ramon Serret inaugurar el marcador de falta directa per als de la Terra Ferma. Havia de nedar a contracorrent el Vilanova des del principi.

Nacho Garrido, amb la bola, en presència d’un jugador de l’Alpicat // G.M.CH.

Zilken, amb fortuna després d’aixecar-se la bola davant Pol Ferrer, va anotar el 0-2 al minut 14 i David Lecha va respondre poc després de penal amb l’1-2.

Hi havia opcions de gol a les dues porteries. No s’ho rumiava l’Alpicat a l’hora de xutar, però el Patí no s’arronsava i també posava a prova el porter Casals.

Va tornar a tenir premi Zilken per marcar l’1-3 a set minuts del descans de penal i Joan Ramon Serret va fer l’1-4 després que Nacho Garrido hagués desaprofitat una pena màxima a l’altra àrea.

Just abans de la mitja part, Pol Ferrer va evitar el cinquè de l’Alpicat en una falta directa per targeta blava a Nacho Garrido, però a l’inici de la represa, amb el Patí amb un home menys, va arribar l’1-5, obra de Zilken amb una fuetada des de fora de l’àrea.

Per acabar de complicar les coses per al Vilanova Joan Ramon Serret va fer l’1-6 al minut 34 de falta directa. I entre el cinquè i el sisè gol dels visitants, el Patí va fallar dues oportunitats a bola parada, primer David Lecha i després Jose López.

Quan semblava que els verds estaven KO, van revifar, cosa gens fàcil davant la dinàmica de l’equip, que corria perill d’abaixar els braços de manera definitiva. David Lecha va liderar la reacció del Patí marcant de falta directa (2-6) i de penal (3-6).

El Vilanova, instal·lat en pista rival, s’havia apoderat del control del partit. L’Alpicat ja no trobava la manera d’intimidar Pol Ferrer.

Jose López va alimentar les opcions de remuntada dels verds amb el 4-6 i en ple setge del Patí, David Lecha va marcar el 5-6 a tres minuts del final. El públic i l’equip creien en l’empat.

Gerard Vergés intenta avançar amb la bola // G.M.CH.

L’Alpicat estava fet un flam. Jose López i David Lecha van acaronar el 6-6 abans que el Vilanova se la jugués a tot o res traient Pol Ferrer i jugant l’últim minut i 18 segons amb cinc jugadors de pista.

Amb el Patí abocat i sense porter, Miquel Serret i Joan Ramon Serret van certificar el 5-8 final en els darrers 17 segons. L’Alpicat sortia de Les Casernes com a colíder.

Nedar per morir a la sorra. Així va perdre ahir el Vilanova. Els verds no es va rendir fins a l’últim sospir, però duien a sobre una llosa massa pesada, tant com la que arrosseguen pels mals resultats des del principi de la Lliga.

Els de Jordi Costa continuen penúltims a cinc punts de la salvació.