Search
Close this search box.

Sarasa: “Algú s’ha carregat de cop els esforços dels jugadors”

El Vilanova lamenta com la Federació ha resolt el curs de la base

Sarasa, dirigint-se al públic en la presentació del futbol base del Vilanova // FOTO: CF VILANOVA

La decisió de la Federació Catalana de Futbol de tancar la temporada de futbol base amb ascensos només derivats de la cobertura de vacants, pel sistema de millor coeficient, segons el criteri de territorialitat, ha generat molta polèmica. La decisió respon, segons la Federació, ‘al caràcter formatiu del futbol i futbol sala base i a la regulació establerta en el Codi Ètic de la FCF, segons el qual en l’àmbit dels futbolistes menors d’edat cal anteposar els processos d’aprenentatge sobre els triomfs esportius. A aquesta circumstància cal afegir-hi que una opció diferent trencaria l’estructura piramidal de les competicions de futbol i futbol sala base i la seva territorialitat, a més de dificultar la confecció d’un calendari que conciliés amb les pautes que mantenen molts clubs per raó d’ocupació de les instal·lacions esportives on disputen els partits oficials. Alhora, generaria un alt volum de descensos en cascada per la regularització de les competicions en temporades següents’.

Des del Vilanova no s’entén aquesta resolució. Jaume Sarasa, coordinador del futbol base, s’ha mostrat molt crític amb la Federació en una entrevista al perfil d’Instagram del club. Segons Sarasa, “no puc entendre-ho. Se’m fa difícil poder entendre aquesta resolució. Òbviament, no la comparteixo, però no ens queda una altra que acatar-la. No ens podem passar el dia plorant. És el que hi ha, però tinc dret a manifestar-me i ho faig. Ho he parlat molt amb el president, que tampoc comparteix la decisió de la Federació. No és just. Ens han robat d’una forma… No hi poso qualificatiu perquè algú es podria molestar”.


[su_quote cite=”Jaume Sarasa, coordinador futbol base CF Vilanova”]Que no s’emparin en la formació, quan ells potencien la competició cada any. La seva resolució és contradictòria amb el que fan temporada rere temporada[/su_quote]


El coordinador lamenta que es tiri per la borda la feina feta per la canalla durant la part del curs que es va poder disputar abans que esclatés la crisi del coronavirus. “El Vilanova tenia tres equips assegurats en ascens. Un d’ells amb 9 punts d’avantatge. És dur haver d’admetre que els esforços del club, de les famílies i dels esportistes, els grans protagonistes de tot plegat, se’ls hagi carregat algú de cop. I això no ho puc compartir”, manifesta. I afegeix: “si hi ha una cosa que m’ofèn és que tota una Federació s’amagui darrere d’un concepte, el concepte de la formació. És a dir, atrevir-se a dir que tot això ho fan emparant-se a què li donen més importància a la formació que al rendiment (…). Això em demostra, i ho sento en l’ànima s’ofengui qui s’ofengui, que ells necessiten un reciclatge important perquè no tenen ni idea del que significa formar. No en tenen ni idea. Si en tinguessin, això no ho haurien dit mai”. Segons Sarasa “han volgut ser protagonistes amb una resolució diferent de tot l’univers. Hi haurà gent que hi estarà d’acord i d’altra que no, però que no s’emparin en la formació, quan ells potencien la competició cada any, que ho trobo bé. La seva resolució és contradictòria amb el que fan temporada rere temporada”.

La Federació destaca que l’acord respecte del futbol base ‘ha tingut en compte i es troba reforçat, també, pel resultat del qüestionari de competicions d’aquestes categories tramès als clubs catalans entre el 30 de març i el 15 d’abril de 2020, amb 663 clubs enquestats i 442 respostes, els quals van avalar de forma àmpliament majoritària l’estructura de competicions actual de futbol base de l’FCF’.

 

Comparteix la notícia