Search
Close this search box.

Temple 23, un centre de millora i tecnificació ‘made in USA’ a Vilanova

S'hi ofereix maquinària d'alt rendiment per entrenar

D'esquerra a dreta, Lázaro, Pozo, Cuevas i Canales, els promotors del centre // TEMPLE 23

Quan t’hi aproximes ja sents botar la pilota. Quan hi entres, de seguida quedes embadalit observant el parquet. I quan aixeques la mirada, el primer que veus és una cistella. Aquests són els estímuls sonors i visuals que qualsevol persona té cada vegada que posa els peus a Temple 23, un nou centre de tecnificació i millora de la pràctica del basquetbol a Vilanova i la Geltrú. Està ubicat en la nau 3 del número 33 del carrer de l’Àncora.

Els responsables de la instal·lació són quatre entrenadors nacionals i apassionats del món de la cistella: Xavi Canales, Toni Cuevas, Xavi Lázaro i Joan Pozo. “Som ionquis del bàsquet”, s’atreveix a dir Canales. Àlex Lillo completa el quintet inicial com a community manager del centre.

El nom, Temple 23, conté una aclucada d’ull a Michael Jordan amb el número 23, el mític dorsal del millor jugador de tots els temps. La paraula temple resumeix allò què persegueixen els promotors de la instal·lació: convertir-la en un lloc de culte del basquetbol.

Amb l’estrena de Temple 23, Canales, Cuevas, Lázaro i Pozo veuen culminada una idea que feia temps que els rondava pel cap. “A Vilanova els pavellons estan massificats i no pots incidir en el treball individual de tecnificació. Aquí sí que ho podem fer. I oferim maquinària d’alt rendiment per entrenar i millorar. Ens hem inspirat en instal·lacions similars que funcionen des de fa temps als Estats Units. De fet, tot el material que tenim ve d’allà”, explica Canales.


A Temple 23 se segueixen els protocols sanitaris contra la Covid-19 // G.M.CH.

Tota l’activitat es desenvolupa en l’espai que equivaldria a mitja pista. De moment, hi ha una sola cistella, però està previst instal·lar-ne dues més en cada una de les parets laterals de la nau.

La proposta de tecnificació de Temple 23 és per a jugadores i jugadors des de preinfantils fins a les categories d’elit. La instal·lació està oberta a tots els clubs de la comarca i rodalia perquè hi portin jugadors i jugadores dels seus equips.

El parquet del centre està homologat per la FIBA i, com que s’entrena com es juga, cada jugadora i jugador té a la seva disposició les pilotes utilitzades en cada categoria, des de l’ACB i la Lliga Femenina Endesa, fins a totes les divisions del bàsquet estatal i català.

A part de l’oferta de tecnificació, Temple 23 també ofereix el lloguer de la pista i la preparació d’equips de bàsquet 3×3, disciplina que serà olímpica a Tòquio. El centre es completa amb un parell de vestidors, un petit gimnàs i les oficines.


Pràctica de tir amb la màquina Dr. Dish-Pro rodejant la cistella // G.M.CH.

La maquinària ‘made in USA’ que tenen a Temple 23 serveix per treballar diferents facetes del joc. Al voltant de la cistella destaca la màquina de tir Dr. Dish-Pro, que calcula el percentatge d’anotació. A més, relaciona l’encert amb la freqüència cardíaca. El jugador o jugadora es pot descarregar totes aquestes dades al mòbil a través d’una aplicació.

“Molts equips d’ACB disposen d’aquesta màquina, però què passa a l’estiu? Els jugadors busquen llocs com el nostre per poder practicar el tir i mantenir el to”, apunta Canales. El vilanoví Miquel Salvó, semifinalista de l’ACB amb el San Pablo Burgos, té previst anar-hi abans de començar la pretemporada. La vilanovina Gala Mestres, nova jugadora del Cadí La Seu, de la Lliga Femenina Endesa, ja s’hi ha exercitat.

En un cantó de la pista de Temple 23 estan les Reaction Lights, que serveixen per treballar la velocitat de reacció tant ofensiva, com defensiva. I a l’altra banda hi ha la Lazer 100, una màquina de dribling que parteix del nivell inicial i arriba fins al nivell expert. Permet exercitar la tècnica individual del bot de la pilota a la vegada que serveix com a treball aeròbic. A Temple 23 es respira bàsquet en tots els racons a partir de la tecnologia més puntera.


Temple 23 ofereix les pilotes que s’utilitzen en totes les divisions // G.M.CH.

Comparteix la notícia