Search
Close this search box.

Temporada nul·la arran de la llarga aturada per la pandèmia?

Els tècnics dels equips del Garraf de 3a Catalana ja ho contemplen

Gerard Valbuena protegeix la pilota en un dels dos partits que va jugar l'Atlètic Vilanova // XAVI RONDÓN

Els entrenadors dels quatre equips del Garraf de Tercera Catalana (Ribes, Sitges B, Atlètic Vilanova i Penya Jove) admeten que difícilment es reactivarà la Lliga aquesta temporada i ja contemplen la possibilitat que la campanya sigui nul·la.

“Jo crec que no es jugarà. És una pena per la il·lusió i les ganes que teníem. Les xifres de la pandèmia continuen creixent i completar una volta és pràcticament impossible. El més sensat seria suspendre la Lliga. Com abans es pronunciï la Federació, millor”, assegura Toni Salido, tècnic del Ribes. Els blanc-i-blaus havien guanyat els dos primers partits del campionat.

Segons Dani Pujol, entrenador del Sitges B, “no sé què passarà, ja que cada dia canvien les coses, però crec que no es jugarà més. Hauria de ser una temporada nul·la. Només cal conèixer la realitat i informar-se de com estan els hospitals per veure que el futbol no és prioritari”. Els d’Aiguadolç havien sumat quatre punts de sis possibles en les dues jornades disputades.

En els mateixos termes es pronuncia David Cabezas, míster del Club Atlètic Vilanova, que va guanyar un partit i va perdre l’altre en les dues primeres jornades. “M’agradaria que es reprengués la competició, però la realitat és una altra. Ateses les dades del virus i de la sanitat, ja no hauríem de tornar a jugar, tot i que la Federació esgotarà terminis per intentar que tornin les Lligues. Crec que des de la Federació s’està fent una feina més política que d’empara cap als jugadors i clubs del futbol territorial”, assenyala.

Per la seva banda, Àngel Llerena, entrenador de la Penya Jove, veu “molt complicat que es torni a jugar, tot i que la Federació farà el possible perquè es reprengui la competició. Ens estan marejant amb dates. Caldria que hi hagués aviat una decisió ferma. Resoldre la Lliga a una volta no m’agrada. Es podria declarar nul·la i si a l’abril o maig milloressin les xifres de la pandèmia i poguéssim entrenar amb més normalitat, es podrien muntar amistosos o algun torneig comarcal”. La Penya Jove portava un balanç d’un punt de sis possibles quan es va parar la competició.

I els entrenaments?

Avui només el Sitges B manté els entrenaments. “Nosaltres tenim la sort que pràcticament la totalitat de la plantilla som de Sitges i estem exercitant-nos dos dies per setmana, adaptant-nos al toc de queda”, explica Dani Pujol. “La competició ara mateix crec que ha de passar a un segon terme, però poder entrenar amb precaucions no ho trobo malament. L’esport és salut. Mentre puguem entrenar, ho farem. Crec que és bo en molts sentits”, afegeix.

El confinament municipal fa que el Ribes, l’Atlètic Vilanova i la Penya Jove hagin hagut d’aturar els entrenaments arran de les últimes restriccions. “Nosaltres ja no entrenem des de gener. Amb el confinament municipal ens és impossible. Estem a expenses que canviïn les restriccions per reprendre les sessions preparatòries. En la situació en què estem, els entrenaments tenen una raó més mental que altra cosa perquè els jugadors no es desconnectin del grup”, indica David Cabezas.

“Des de Nadal només hem entrenat un dia. Amb el confinament municipal i el toc de queda se’ns fa molt complicat ajuntar-nos”, continua Àngel Llerena. “Quan es flexibilitzin les restriccions, tornarem a entrenar”, diu Toni Salido.

Comparteix la notícia