Segueix-nos

Bàsquet

"A la Lliga Endesa et trobes jugadores més corpulentes i experimentades"

Maria Barneda clou el primer curs sencer en l’elit del bàsquet

Maria Barneda, en un partit d'aquesta temporada // ALBERTO SALAZAR

Maria Barneda torna avui a Vilanova després d’haver completat la primera temporada sencera en la Lliga Femenina Endesa, la màxima categoria del bàsquet estatal, després de tres anys a Lliga 2. Ho ha fet a les files del Club Deportivo Promete, de Logronyo.

La vilanovina i les seves companyes han quedat dotzenes i han assolit la permanència amb solvència. Aquest era l’objectiu de l’equip. “No hem patit per aconseguir-lo. La clau és que vam fer una molt bona primera volta”, explica Maria Barneda.

La crisi de la Covid està marcant la temporada en molts equips de diferents disciplines. El Promete no ha estat una excepció, ja que es va haver de confinar fins a tres vegades des de l’inici de curs.

“Ha estat un any estrany i complicat. Habitualment, durant una campanya no pares i, si tens bones sensacions, aquestes perduren. En canvi, si has de fer un parèntesi de 10 dies, perds ritme, ja que són 10 dies sense jugar ni entrenar. No és fàcil tornar a competir després d’haver parat. I si t’enfrontes a un equip que no ve de cap aturada, encara més”, exposa la vilanovina.


Maria Barneda ha acabat la temporada també molt satisfeta amb el seu rendiment personal. “L’entrenador m’ha donat molta confiança i això ajuda”, assegura. Ha disputat 29 partits de 30 possibles amb una mitjana de 18 minuts i 4,9 punts per partit.

La jugadora de la capital del Garraf ha jugat més de 2 que d’1 i ha contribuït al joc atractiu de l’equip. “La veritat és que hem enganxat a l’afició. L’entrenador ens demanava que hi poséssim molt de ritme i hem fet un joc alegre”, corrobora.

Dels grans equips de la Lliga (Perfumerías Avenida, València i Spar Girona), la vilanovina emfatitza que “tenen una gran profunditat de plantilla i quan fan rotacions mantenen un nivell molt alt. Són equips fets per competir tant a Europa com en la competició domèstica”.


Maria Barneda, amb el dorsal 8, amb tot l’equip // ALBERTO SALAZAR

Els duels contra Gala Mestres, l’altra vilanovina de la Lliga Endesa, han estat dels més especials de la temporada per a Maria Barneda. “Elles –el Cadí La Seu– ens van deixar a les portes de la Copa en la primera volta i nosaltres les vam deixar a les portes del playoff en la segona volta”, apunta.

Del salt de Lliga 2 a Lliga Femenina Endesa, Maria Barneda destaca que la gran diferència és el físic de les jugadores. “En aquesta categoria et trobes rivals més corpulentes, més grans i també més experimentades”, remarca.

Maria Barneda no té res tancat per a la temporada que ve. Li agradaria continuar al Promete, però el club encara no s’ha pronunciat. “Conec l’entitat i la ciutat, ja que hi he estat en dues etapes. Seguir-hi un any més m’ajudaria a continuar creixent. Veurem què passa quan es bellugui el mercat”, indica.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Bàsquet