Segueix-nos

Futbol

¿Com seran els amistosos de pretemporada en temps de coronavirus?

La Federació Catalana estableix uns requisits obligatoris a complir

El Vilanova no juga un partit des del mes de març // LUIS FERNÁNDEZ ART PHOTOGRAPHY

El cap de setmana del 3 i 4 d’octubre és l’escollit per la Federació Catalana de Futbol per posar en marxa la temporada 2020/2021. Amb aquesta data en l’horitzó, els equips han de planificar les pretemporades. Serà la tornada a la feina després que totes les lligues s’aturessin a mitjan mes de març per l’esclat de la pandèmia.

La Covid-19 no ha remès i això obligarà tots els equips a extremar les precaucions per evitar contagis. La millor manera d’agafar el to competitiu és a partir de partits de preparació, que aquest estiu hauran de seguir una sèrie de requisits que ja ha detallat la Federació Catalana. Seran amistosos en temps de coronavirus amb uns protocols obligatoris. Als clubs se’ls ha girat feina extra. Tots els equips i jugadors de la comarca n’han de prendre nota.

D’entrada, l’organitzador del partit o torneig amistós ha de disposar i aportar el protocol que vetlli per evitar el risc de contagi per la Covid-19, dur un registre de les persones participants i garantir que es compleixen les mesures establertes en el Pla d’Acció pel Desconfinament Esportiu de Catalunya.

Com que en els partits amistosos no és possible mantenir la distància física interpersonal de seguretat fixada en 1,5 m, els equips hauran d’estar formats per grups estables i permanents, de manera que hagin tingut contacte estret en la pràctica esportiva durant els 14 dies anteriors sense que cap dels seus membres hagi presentat una simptomatologia compatible amb la Covid-19. El responsable de cada equip haurà de disposar de totes les dades dels seus integrants per tal de garantir-ne la traçabilitat.

En cada equip participant, hi haurà d’haver una persona responsable que vetlli perquè es compleixin amb els requisits establerts. A aquests efectes, haurà de signar el certificat com a responsable de l’activitat o com a responsable de l’equip. En els partits amistosos gestionats a través de la Intranet federativa, el certificat ja apareixerà en l’aplicatiu en el moment de sol·licitar el partit amistós, i des de la mateixa Intranet s’efectuarà la signatura.

Tots els participants en el partit, a més, hauran d’efectuar una declaració responsable, a través de la qual informaran de no tenir simptomatologia compatible amb la Covid-19, no haver estat positiu o no haver tingut contacte estret amb persones que presentessin aquesta simptomatologia en els 14 dies immediatament anteriors a la signatura del document. A la vegada, hauran de comprometre’s a informar immediatament de qualsevol canvi en aquesta situació al responsable de l’equip i de l’activitat, entre d’altres.

Els federats hauran de signar el certificat a través de la seva pàgina del Portal del Federat, i l’àrbitre del matx comprovarà que cada participant té el seu certificat en vigor per tal de permetre que prenguin part en l’activitat.

L’organitzador del partit o torneig haurà de preveure mesures de circulació de les persones assistents i dels esportistes que evitin les aglomeracions en els encreuaments o punts de més afluència.

Si un dels equips participants en el partit o torneig amistós és de categoria estatal, resulten també d’obligat compliment les disposicions que s’estableixen a la Circular número 90 de la Reial Federació Espanyola de Futbol.

Aquesta, entre altres qüestions, destaca que s’ha de garantir documentalment davant la Federació Espanyola que es compleix amb el Protocol de Seguretat i Sanitari aprovat per la Comissió Delegada de la Federació i s’ha d’acreditar documentalment mitjançant el certificat mèdic corresponent que tots els participants en un amistós (jugadors, entrenadors, auxiliars, membres de l’equip arbitral) han superat, no més enllà dels set dies anteriors al partit, les proves serològiques qualitatives de la Covid amb resultats negatius.

La Federació Espanyola de Futbol recomana que els partits siguin a porta tancada.

L'inici de la temporada es manté per als 3 i 4 d'octubre
La reunió que la Federació Espanyola de Futbol va mantenir dilluns amb els diferents presidents de les Federacions Territorials va servir per consensuar que cal un ‘Pla Transversal’ avalat pels poders públics que ofereixi aquestes garanties sanitàries i jurídiques per als jugadors i resta d’actors, els responsables dels clubs i els organitzadors. La Federació Espanyola assegura que és fals que hagi proposat retardar l’inici de les competicions esportives al mes de gener o més endavant. En la reunió, la Federació Espanyola, jutament amb les Federacions Territorials de Futbol van acordar per unanimitat treballar amb l’objectiu necessari que cadascuna d’elles concreti amb les autoritats esportives i sanitàries de la seva Comunitat Autònoma quins són els requisits essencials i mínims per a poder començar com més aviat millor les competicions que competeix organitzar a les Federacions Territorials i que puguin iniciar-se en el moment en què les autoritats autonòmiques els autoritzin a això. A Catalunya, la Federació Catalana manté el cap de setmana del 3 i 4 d’octubre com el d’inici de la campanya 2020/2021.
Clica per opinar

Deixa'ns el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

PUBLICITAT

Més a Futbol