Search
Close this search box.

El Vilanova s’adhereix a una plataforma que reivindica ascensos en el futbol base

La Federació ha decidit el contrari arran de la pandèmia

Xavier Laffitte, president del Vilanova // G.M.CH.

El Vilanova s’ha adherit a la Plataforma Units pels Ascensos, creada arran de la resolució de la Federació Catalana de Futbol envers el futbol base d’aquesta temporada 2019/2020. Amb l’esclat de la crisi del coronavirus i l’aturada obligada de les competicions de mitjan mes de març, l’ens federatiu va decidir fa uns dies tancar el curs sense descensos i amb ascensos només derivats de la cobertura de vacants, pel sistema de millor coeficient, segons el criteri de territorialitat.

Quan es va conèixer el dictamen de la Federació no van trigar a sortir les primeres veus crítiques per haver deixat sense premi equips de futbol base que lideraven els seus campionats amb cert avantatge. Les xarxes socials van recollir les queixes de diferents clubs i ara, per Twitter, s’ha creat aquesta plataforma, que es belluga sota el lema Units pels ASCENSOS SÍ i DESCENSOS NO. La plataforma demana que als clubs catalans se’ls apliqui el mateix tracte de la resta de Federacions.

Segons Xavier Laffitte, president del Vilanova, “nosaltres estem d’acord amb allò que defensa la plataforma. Teníem tres equips (benjamí A, infantil B i cadet B) molt encaminats cap a l’ascens i ens sentim perjudicats. És una manera més de fer sentir la nostra veu”. Jaume Sarasa, coordinador del futbol base Vilanova, ja s’havia manifestat en els mateixos termes fa uns dies al perfil d’Instagram del club. “Algú s’ha carregat de cop els esforços dels jugadors”, va dir.

Ahir estaven adherits a la plataforma uns 70 clubs. Del Garraf, només el Vilanova.

Comparteix la notícia