Segueix-nos

Futbol

La Federació es pronuncia i passa de les peticions dels clubs de Primera Catalana

Els equips tornen a tenir la paraula i no es descarta que es plantin

Els àrbitres del Vilanova-Sant Ildefons del 10 d'octubre // LUIS FERNÁNDEZ ART PHOTOGRAPHY

La Federació Catalana ha passat de les demandes dels clubs de Primera Catalana i ja s’ha pronunciat sobre la represa de la Primera Catalana i de les Lligues que donen accés a competicions estatals. Manté el cap de setmana del 27 i 28 de febrer com el de reinici dels campionats de futbol. Així ho explica en un circular feta pública fa una estona.

No hi ha cap referència als requisits que han demanat tots els clubs de Primera Catalana, inclòs el Vilanova, per tornar a jugar.

Segons informa la Federació, de conformitat amb l’acord pres per la junta directiva el passat mes de desembre, es procedirà a la represa de les indicades competicions segons l’establert al Pla de Competicions adaptat a les dates disponibles, consistent en la disputa de la primera fase en el cas de la Primera Catalana, i la disputa d’una única volta en el cas de la resta de competicions, amb els efectes classificatoris d’ascensos i descensos previstos en el Pla de Competicions.

La Federació també indica que els desplaçaments que s’hagin d’efectuar en atenció a la participació en aquestes competicions estan exceptuats de les limitacions generals de mobilitat comarcal, així com de les limitacions horàries. Els federats hauran d’acreditar aquesta participació mitjançant el certificat autoresponsable i la llicència federativa (recomanable), si són requerits per l’autoritat competent.

I recorda que en el desenvolupament tant dels entrenaments com dels partits és d’obligat compliment el Protocol per a Minimitzar el Risc de Contagi per COVID-19 de la Federació Catalana de Futbol.

Segons la Federació, s’estableix que els partits se celebrin sense presència de públic. I si bé poden utilitzar-se els vestidors seguint les directrius fixades en el Protocol, es recomana que en la mesura del possible s’eviti el seu ús.

La Federació també informa que s’autoritzaran de forma excepcional partits amistosos exclusivament entre els equips de les categories en què estigui permesa la represa de la competició, i sempre que els grups corresponents s’hagin estabilitzat.

L’ens que governa el futbol català afegeix que la represa de les competicions de futbol i futbol sala amateur i del futbol i futbol sala femení, comportarà els beneficis i ajuts econòmics previstos en les campanyes “#Orgullosa” i “Tots som un equip”, en les condicions que es determinaranproperament per mitjà de circular.

En el cas de la Primera Catalana, ara la pilota torna a estar a la teulada dels clubs, que han vist com la Federació està fent cas omís a les seves peticions. No es descarta l’opció que es plantin. Dimecres al vespre es reuniran els representants del equips de manera telemàtica per posar de manifest els seus posicionaments.

Periodista. Director d'elPrimer.cat. Twitter: @gmch08

PUBLICITAT

Més a Futbol