Search
Close this search box.

La proposta de reprendre totes les lligues a partir del 6 i 7 de març, activada

Els delegats territorials demanen una rebaixa en els arbitratges

La Federació continua fent passos perquè la pilota torni a rodar aviat // FCF

La reunió de delegats territorials de la Federació Catalana de Futbol ha acordat aquesta tarda traslladar a la junta directiva de l’ens federatiu la proposta per a reprendre totes les competicions del futbol i el futbol sala amateur i de base a partir del 6 i 7 de març, en cas que el PROCICAT aixequi les restriccions vigents en la pràctica de l’esport federat d’àmbit català.

Segons la Federació, s’ha adoptat aquesta decisió després de les consultes efectuades als clubs al llarg de la darrera setmana, i seguint el mandat aprovat en la darrera Assemblea General Ordinària, amb la posterior adaptació dels plans de competició a una única fase o volta.

El web Futbolcatalunya.com informa que, segons la Federació, el 70% dels clubs de Segona Catalana, Tercera Catalana i Quarta Catalana volen jugar.

Al Garraf els clubs havien fet una resposta conjunta amb un posicionament clar: no reiniciar la competició fins que no es reuneixin una sèrie de condicions sanitàries (toc de queda, mobilitat geogràfica, tests) i econòmiques (ajuts per desplaçaments i bonificacions per als arbitratges).

En la reunió amb la comissió interterritorial, el president Soteras ha explicat que la Federació treballa amb la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, i els Departaments de Salut i Interior de la Generalitat perquè aquesta represa pugui produir-se amb presència de públic.

Rebaixa parcial en els arbitratges

En el capítol econòmic, en consonància amb la situació actual dels clubs, la comissió interterritorial ha proposat a la junta directiva la rebaixa parcial de les tarifes arbitrals, a concretar quan es confirmi la represa de les competicions per part del PROCICAT.

De la mateixa manera, s’ha traslladat la demanda de poder deixar sense efecte les sancions accessòries de multa econòmica per aquells equips que renunciïn a competir.

Per últim, els delegats territorials han estat informats que la junta directiva va acordar mantenir els pagaments de la part proporcional de les campanyes Tots som un equip i #Orgullosa, amb l’objectiu de contribuir i ajudar els equips a afrontar la tornada a la competició.

A 1a Catalana es manté la represa per als dies 27 i 28

D’altra banda, tot i les reticències de la majoria de clubs de Primera Catalana de reprendre la competició si no es compleixen uns requisits sanitaris i econòmics, la Federació manté la reactivació de la Lliga per als dies 27 i 28 de febrer.

El web Futbolcatalunya.com informa que, segons la Federació, cap dels 40 clubs de la categoria ha dit ‘no’ a jugar. L’ens havia posat aquest dijous com a data límit per comunicar-li la renúncia a competir.

Comparteix la notícia