Search
Close this search box.

Les obres per canviar la gespa artificial de l’Alumnes Obrers, a bon ritme

Sense pluges, s'estan retallant els terminis previstos

La nova gespa ja s'ha començat a instal·lar // G.M.CH.

Els treballs per canviar la gespa artificial de l’Estadi dels Alumnes Obrers de Vilanova i la Geltrú avancen a bon ritme.

Ahir a la tarda Elprimer.cat va participar d’una visita d’obres al recinte juntament amb altres mitjans de comunicació i representants de l’Ajuntament. Hi eren l’alcaldessa Olga Arnau, la regidora d’Esports Blanca Albà i tècnics del Consistori.

Un cop retirada la gespa vella, ja s’ha començat a instal·lar la nova i els operaris estan acabant d’aplanar tota la superfície del terreny de joc abans de cobrir-lo amb la nova ‘catifa’ verda.
Olgra Arnau es va mostrar optimista i va dir que en una setmana i mitja estarien acabats els treballs a l’Estadi. Blanca Albà va ser més prudent. La regidora d’Esports es va agafar al termini inicial marcat, d’entre quatre i sis setmanes. Així i tot, va admetre que si no plou, “estem retallant els terminis”.

Els treballs van començar el 17 d’octubre. Ahir, nou dies després, ja estava instal·lada part de la nova gespa a la zona de l’àrea del gol nord. L’evolució de les feines en els pròxims dies marcarà la disponibilitat de l’Estadi.

Quan acabin les feines a l’Alumnes Obrers, les màquines entraran a l’Annex 1, que encara té la gespa d’origen. El cost total de les obres és de 624.000 euros amb un contracte de rènting.

La previsió és que al llarg de l’any hi hagi dues operacions de manteniment i compactació de la gespa a càrrec de la mateixa empresa adjudicatària, ActiSport.


[su_slider source=”media: 23997,23993,23990,23994,23995,23992,23991″ limit=”22″ link=”image” target=”blank” width=”1500″ height=”1000″ title=”no”]


Segons Blanca Albà, “el problema que hem tingut en els darrers anys és que el manteniment no ha estat l’adequat, però també que la gespa estava posada sobre una altra”.

Va ser una solució presa el 2010 per motius econòmics. Ara ja no es posa cap pedaç. S’arranja tota la superfície del camp i es posa gespa nova, que ha de durar cinc anys.

Olga Arnau va qualificar d’odissea tots els tràmits administratius previs a l’inici de les obres.

“Estava previst que es fessin les obres fora del període de competició, però no va poder ser així. S’ha acabat allargant tot el procés, però, així i tot, celebrem que ja tinguem en marxa els treballs i que puguem tenir un Estadi i un Annex en les millors condicions”, va manifestar l’alcaldessa.

Blanca Àlbà va agrair públicament a les entitats afectades la predisposició a adaptar-se a les necessitats comunes de totes mentre es treballi tant a l’Estadi com a l’Annex 1.


També et pot interessar
El mal estat de la gespa de l’Alumnes Obrers, un problema que ve de lluny | Cronologia de les actuacions que hi ha hagut de fer l’Ajuntament

Comparteix la notícia